Britt – Oud Vacansoleil Academy student

12 november 2019

Britt (19) Oud Vacansoleil Academy student

‘Ik hecht niet zoveel waarde aan vakantie. Als ik kan werken op een leuke plek dan kies ik daarvoor. Toen ik afstudeerde ben ik daarom wat ik geleerd heb tijdens de opleiding in de praktijk gaan brengen.’

Britt is 19 jaar en heeft de Vacansoleil Academy gevolgd in Nieuwegein. Na haar afstuderen in april is ze in mei gestart op camping Praha Klánovice in Praag. ‘Vrij snel na mijn laatste stage had ik al besloten om op een camping te gaan werken.

Tijdens mijn stages is het persoonlijke contact met European Leisure Jobs heel goed geweest. Ook de voorlichting die we op school kregen van de recruiter overtuigde mij om via European Leisure Jobs een baan te zoeken.’

Ik heb in totaal op 3 campings stage gelopen, Camping Domaine de Chalain,  Camping Warsberg en daarna nog op Vakantiepark Koningshof. Als receptionist en als Camping Host. Tijdens de stages en lessen heb ik geleerd hoe je goed met klanten om moet gaan. Hoe je klantgericht moet zijn en hoe je dus het beste klachten op kunt lossen. Daar heb ik tijdens mijn job in Praag heel veel profijt van gehad.

‘Het grote verschil tussen een stage en je eerste baan op een camping is dat je veel meer wordt vrijgelaten. Tijdens je stage wordt er veel meer op je gelet en moet je ook opdrachten maken voor school. In Praag hoefde ik me alleen maar op mijn werkzaamheden te concentreren.

Op dit moment volg ik de opleiding Toeristisch Management aan de Breda University of Applied Sciences. Daarnaast heb ik een baantje bij een congrescentrum. Als ik klaar ben weet ik nog niet precies wat ik wil gaan doen. In ieder geval iets in het toerisme.

Komende zomer wil ik weer terug naar camping Praha Klánovice. Ik heb daar afgelopen jaar echt een band gecreëerd met mijn collega’s.