Drukke wisseldagen in Frankrijk. Janoek aan de slag als receptionist!

18 oktober 2016 FrankrijkReceptie

Hoe ik de sollicitatieprocedure vond? Ik heb deelgenomen aan de sollicitatiedag waarbij ik een goed beeld kreeg van de functie én ook leuk, ik leerde meteen al nieuwe collega’s kennen! Een spannende maar interessante dag. Ik kreeg een paar dagen later het verlossende telefoontje. Ik mag komend seizoen aan de slag!

Een goede voorbereiding het het halve werk!

Dankzij de kick-off dag ging ik goed voorbereid op pad. Daarnaast volgde ik zelf ook nog Franse taallessen en heb informatie over de omgeving opgezocht. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Eenmaal aangekomen bestond mijn werkdag uit in- en uitchecken, problemen oplossen of doorgeven aan het technisch team. Gasten informeren over de activiteiten op de camping en telefoontjes beantwoorden. Geen dag was hetzelfde. Af en toe deed ik zelfs mee met de dansjes van het animatie team.

Wisseldagen..druk, druk, druk..

dsdDe drukste dagen waren wisseldagen op zaterdag en zondag. Deze waren écht heel druk! In de ochtend start je vroeg met het uitchecken van de vertrekkende gasten, rond de middag stond er een langer rij met nieuwe gasten om in te checken. En tussendoor staat de telefoon ook nog roodgloeiend. Uiteindelijk eindigen we met opruimen, folders netjes leggen, vegen en dweilen, afval opruimen. Zodat alles weer netjes is voor de zondag.

Op rustige dagen maakte ik welkomstpakketten voor nieuwe gasten, soms hielp ik de schoonmaakploeg en fietste ik een rondje over de camping om een praatje te maken met de gasten.

De vrije dagen waren heerlijk!

Lekker zwemmen aan het meer, een filmpje kijken in de avond of naar de watervallen in de buurt. Verder had een collega een auto en gingen we shoppen in het dichtstbijzijnde stadje.

Een avontuurlijk manier van werken

Er heerst een gemoedelijke sfeer tijdens je vakantiejob. Het is vaak harder werken in het hoogseizoen, maar wel veel leuker dan in België werken. Verplichte pauzes die we in België hebben, die tellen hier niet als het zo druk is. Iedereen doet dat ook, je werkt immers als een team! Het is een avontuurlijke manier van werken, ontzettend goed voor je talenkennis, om nieuwe mensen  te leren kennen die je anders nooit had leren kennen. Ik ben ook veel volwassener geworden, kortom het was een hele fijne ervaring.

Uitgaan in ‘the middle of nowhere’

De camping ligt in ‘The middle of nowhere’ dus veel uitgaansgelegenheden zijn er niet. Er was soms een dorpsfeest in de buurt waar we met zo’n 30 man naartoe gingen. Dan liep je naar zo’n feest toe, soms was dat dan wel 45 minuten lopen heen (en terug!). Dat waren altijd mooie avonden!