Florian (25) – Montage medewerker én Host

Montage medewerker Florian
10 januari 2018

Mijn ouders hebben een eigen camping, dus ik ben opgegroeid met het campingwezen. Na mijn opleiding Toerisme & Recreatie was ik op zoek naar werk in de recreatiebranche. Toen ik op Facebook de vacature zag voor montage medewerker heb ik gelijk gesolliciteerd. En van het een kwam het ander!

Drie jaar geleden ben ik begonnen. Slovenië, Kroatië, Italië, Spanje, Oostenrijk… ik ben nu al in heel wat landen geweest!

Voor het eerst montage

Toen we voor het eerst op pad gingen, was ik wel een beetje zenuwachtig. Je weet namelijk niet hoe je team eruit gaat zien. Als je dan voor de eerste keer samen bent, verdwijnen die zenuwen al snel. Vooral van de meer ervaren mensen in je team kun je veel leren. Die kunnen je alles vertellen over hun eerdere ervaringen.

Garantie voor een mooie tijd

Als montage medewerker is het belangrijk dat je hard door kunt werken. Je maakt namelijk weleens lange dagen. Maar als je flink door werkt en goed luistert naar collega’s met meer ervaring, dan heb je een ontzettend leuke tijd. Na een tijdje wordt het werk makkelijker en kun je ook ontzettend genieten van de vrije dagen. Je ziet veel verschillende campings en je gaat naar plekken waar je normaal gesproken niet komt.

Nieuwe vrienden

Doordat je veel met elkaar in de auto zit, leer je elkaar goed kennen. Je hebt tijd genoeg om te praten over van alles en nog wat en zo krijg je mee wat iedereen doet. Vaak is dat heel verschillend, maar toch zijn er ook veel overeenkomsten.

Ik heb nog steeds contact met mensen van de laatste keer, maar ook van de eerste keer. Dat blijven vrienden omdat je al snel een hechte band krijgt. Je bent continu bij elkaar, dus binnen een maand ken je elkaar heel goed. Door dit werk word je vanzelf heel open en leer je goed met mensen om te gaan.

Charley’s Bar

Tijdens je vrije dagen en avonden als montage medewerker kun je ontzettend veel leuke dingen doen. Zo zijn we bijvoorbeeld een dag naar Venetië geweest. Verder hebben we ook heel veel gekaart en films gekeken.

In Spanje zit je vaak wat langer op de camping en zijn de steden op loopafstand. Dan ga je vaak naar kroegjes toe, het winkelcentrum in, of gezellig een avondje stappen. Charley’s bar is een aanrader als je in Spanje zit, haha! Barcelona was ook heel cool. We hadden alle tijd om daar rond te wandelen, omdat we er het hele weekend waren.

De gouden tip

Of ik een tip heb voor toekomstige montage medewerkers? Kijk alvast goed naar waar je heen gaat. Naar welke campings ga je, wat kan je daar doen, en maak er dan echt wat leuks van!