‘Als Campinghost heb je veel vrijheid’ – Bas en Jana op C’era una Volta

12 september 2017

‘Het afgelopen jaar hebben we door Australië gereisd. Toen dat richting het einde liep, zijn we op zoek gegaan naar een seizoensbaantje. We hadden geen zin om ‘het gewone leven’ in België te gaan leiden.’

Mensenkennis

‘We hadden eigenlijk geen verwachtingen voordat we hier aan begonnen. We wilden graag in het buitenland werken en zouden wel zien hoe het zou gaan verlopen. We werken allebei graag buiten en houden ervan om in verschillende talen met mensen uit verschillende culturen te praten. Het bevalt dus eigenlijk heel goed hier. Het is een uiteenlopende baan waarbij je bezig bent om de gasten te ontvangen en het hen naar de zin maakt. We merken dat onze mensenkennis echt groeit. We hebben goed leren omgaan met verschillende mensen.’

Een doorsnee dag

‘Op een typische dag staan we ’s morgen vroeg op omdat dan de eerste gasten willen uitchecken. We checken dan hun tenten, regelen de borg en maken een babbeltje over hoe ze hun verblijf hebben ervaren. Vervolgens zorgen we ervoor dat de tenten klaar zijn voor de mensen die graag eerder dan 4 uur willen inchecken. In de middag is het wat rustiger. We beantwoorden dan vaak alleen wat vragen van gasten.

Vanaf drie uur komen de eerste gasten inchecken, lossen we wat probleempjes op en maken we een babbeltje met de gasten. Tussen half 6 en half 7 zitten we een uur op onze post in de receptietent. Gasten kunnen dan met vragen bij ons terecht. Gasten komen dan vooral met vragen over wat er in de omgeving allemaal te doen is. We hebben geluk dat de vorige campinghost, die hier 4 jaar heeft gezeten, hele mappen met info over de omgeving heeft achtergelaten. Daar hebben we ons in verdiept en op onze enige vrije dag in de week doen we uitstapjes die de gasten ook zouden kunnen gaan doen.’

Vrijheid!

‘Het leuke aan campinghost zijn is dat je vrijheid hebt. Vrijheid in hoe je je dag invult en vrijheid in hoe je voor je gasten zorgt. Je kunt eigen invulling geven aan de job. En het fijnste is nog wel het lekker buiten werken en het contact met de gasten.’