Lifeguard Iris in Frankrijk; opletten geblazen!

Iris, badmeester Frankrijk
27 oktober 2016 FrankrijkLifeguard

Lifeguard Iris in Frankrijk: ‘Altijd doen, en alleen maar blijven genieten’

Nadat ik met mijn school was gestopt, ben ik gaan googlen op zomer werk en kwam ik terecht bij European Leisure Jobs, zij hadden een vacature online staan in Frankrijk als lifeguard. Deze vacature was mij op het lijf geschreven omdat ik deze functie in Nederland ook al jaren uitvoerde. Na mijn sollicitatie werd er razendsnel gezocht via recruiter Sophie en binnen een week was alles geregeld! Ik was op gesprek geweest, positief bevonden, een Engels CV gemaakt, aan de camping voorgesteld en geaccepteerd door de camping directeur! Op 9 mei kwam ik naar de kick-off dag en was ik klaar om te gaan!

Drukke momenten waren er zeker!

Om tien uur in de ochtend openden de poorten en stroomden de campinggasten binnen. De camping had in het begin direct 300 nieuwe ligbedjes laten plaatsen want, op het drukste moment lagen er 1325 mensen aan het zwembad! Dat is opletten geblazen hoor. Wij als Lifeguards mochten meebeslissen over allerlei zaken die met het zwembad te maken hadden omdat wij als Lifeguard toezicht aan het zwembad en bij de glijbanen hielden… ook als het regende! Gelukkig kwam dat niet vaak voor. Als het regende voerden we ook kleine reparaties uit, zoals parasols repareren maar ook ligbedjes opnieuw indelen, dit alles om te zorgen dat het zwembad er verzorgd uitzag. Het kon tijdens mijn werkdag zijn dat ik alleen stond, of met 1 of 2 collega’s. Rond 19.30 begonnen we met opruimen want om 20.00 werd het zwembad gesloten.

1207 km verderop…

Op de heenreis was ik met mijn collega Timo richting de camping gereden. Een aardig stuk, z’n 1207 kilometer maar, zo kon ik op mijn vrije dagen leuke dingen ondernemen met collega’s. Ritjes naar de supermarkt werden door collega’s altijd gewaardeerd, maar onderling gingen we ook vaak samen eten, barbecueën of maakten we een kampvuur. Onvergetelijke tijden!
Wat er zo verschilde tussen dit werk Nederland en Frankrijk was dat de gasten zo lekker relaxed waren. Je kon merken dat ze op vakantie waren en niets hoefde. Daarbij was het weer natuurlijk ook een heerlijke bijkomstigheid. De buitenlandse talen die ik elke dag om me heen hoorden maakten het plaatje compleet!