Linda en Kristel op Camping Eden in de Donau Vallei

13 september 2017

We leerden elkaar kennen tijdens een lesje Zumba op de sportschool.
We raakten aan de praat en al snel werden we vriendinnen. Dit is inmiddels als zo’n 4 jaar geleden en sindsdien hebben we al op meerdere campings gewerkt samen.

Deze zomer wilden we graag aan de slag op een familiecamping. Via Google kwamen we terecht bij European Leisure Jobs. We zagen de vacature voor animatrice in Hongarije. Daar hebben we op gesolliciteerd. We waren blij toen we beiden werden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op het kantoor in Eindhoven. Vervolgens hebben we de casting dag en de introductiedag doorlopen, en nu zitten we hier!

We zijn nu een paar weken hier en het bevalt goed. Het grote verschil met campings waar we eerder hebben gewerkt is dat de gasten hier meer open zijn. Als we een rondje over de camping lopen zijn we vaak pas na drie kwartier terug. Overal maken we wel een praatje. Ook de verwachtingen die we hadden zijn uitgekomen. Het weer is prachtig en er zijn voornamelijk Nederlandse gasten.

Wel is het nu nog wat rustig in de Kidsclub. Tot nu toe hadden we op een dag maximaal 20 kinderen. Waarschijnlijk wordt het binnen een paar weken wel wat drukker.

Wat we op een typische dag doen? We beginnen ’s ochtends met knutselen om 10 uur. Aansluitend hebben we vaak een speurtocht gepland en in de middag nog een sportactiviteit om 4 uur.
Om 5 uur gaan we eten in het restaurant van de camping. Om 6 uur bereiden we voor en doen we de minidisco en het meeleeftheater voor de kinderen. Later op de avond hebben we nog een activiteit voor de ouders. Bijvoorbeeld So you think you can dance, karaoke of volwassenbingo. Het fijne aan hier werken is dat we het programma zelf mogen invullen. We zijn ook de enige twee animatrices hier.

Het verschil met werken op andere campings is dat we heel veel rondjes lopen over het terrein. Dit doen we een paar keer per dag. Elke keer zie je weer nieuwe gasten. We willen dat de gasten zich bij ons thuis voelen en dat ze weten dat we altijd voor hen klaar staan. Maar andersom doen ze dat ook voor ons. Zo bieden gasten geregeld aan om boodschappen voor ons te halen bij de plaatselijke supermarkt of vragen ze of we ’s avonds mee willen eten. ‘Jullie vermaken onze kinderen zo goed dat we ook iets terug willen doen’, zeggen ze dan. Door net dat stapje extra te zetten krijgen we ook veel terug van de gasten.