Maintenance manager Eric over zijn baan in Luxemburg

28 oktober 2016 LuxemburgOnderhoud & Techniek

Via een kennis kwam ik terecht bij de vacature voor maintenance manager. Ik werkte al een aantal jaren in het buitenland, maar was op zoek naar een vaste baan.

Naast het aansturen en plannen, werk ik ook hands-on mee!

Ik ben nu verantwoordelijk voor de planning, beheer de voorraad, zorg ervoor dat nieuwe accommodaties op tijd geinstalleerd kunnen worden, maar als het nodig is, werk ik ook hands-on mee.

In het voorseizoen zijn we met zijn allen flink aan het schoonmaken en reparatiewerkzaamheden aan het uitvoeren. De mobile-homes en de toiletgebouwen hebben de hele winter dichtgezeten dus het is altijd weer de vraag hoe we ze aantreffen. De schoonmaakploeg zorgt ervoor dat alles weer in spik en span is. Dit seizoen hebben we ook 85 nieuwe accommodaties moeten installeren. Een hele klus, maar ze zien er nu pico-bello uit!

In het voorseizoen is het rustig op de camping, we zijn dan met een klein team van veelal vaste medewerkers. In de zomer stuur ik een team van 12 collega’s aan. 4 technisch medewerkers, 6 schoonmakers en 2 stagiairs.

In het hoogseizoen zorgen we voor alle technische reparaties en de schoonmaak. Op aankomst- en vertrekdagen moeten we alle zeilen bijzetten om de accommodaties schoon te maken. De technische reparaties variëren van een lekkende kraan tot het vervangen van een gasfles. Vorige week stormde het en viel de electriciteit uit om 3 uur ’s nachts. Ook daar zijn we verantwoordelijk voor.

De teamspirit is goed. We werken heel hard maar we hebben ook veel lol. Na een lange dag is er niets lekkerder dan een koud biertje met z’n allen!

Komende winter wordt het zwembad vervangen dus ik hoef me niet te vervelen!

In het naseizoen maken we alles winterklaar en begin ik ook al met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Komende winter wordt het zwembad vervangen dus ik hoef me niet te vervelen!