Míde als Show & Musical Animator. Op naar Frankrijk.

27 oktober 2016 AnimatieFrankrijk

Hoe mijn avontuur als Show & Musical Animator begon…

Ik werd uitgenodigd door European Leisure Jobs voor een recruitment-dag. Van te voren had ik gesolliciteerd op de functie van Show & Musical Animator via de website en vulde ik daar online het formulier in. Daarin vertelde ik over; mijn ervaring als animator, mijn motivatie voor de functie en over mijn leidinggevende ervaring.

Via Amsterdam naar de Dordogne

Na mijn plaatsing nam ik contact op met de camping directeur. Hij gaf me de benodigde informatie over hoe ik kon reizen naar de camping en hoe de omgeving er uit zou zien.  Maar voordat ik naar de camping reisde, vloog ik eerst naar Amsterdam om de Campingtainment Training te volgen. Elke ochtend stonden we op met een twee uur durende mini-disco om onze energie levels op peil te krijgen! En niet te vergeten de Shows en Musicals: hoe kan ik iedereen laten schitteren op het podium?

Op de camping was ik als Show & Musical Animator namelijk verantwoordelijk voor alle podium en theater activiteiten. Elke dag was ik bezig om kostuums en rekwisieten te ontwerpen en uit te zoeken voor de shows; Mama Mia & Tarzan. Mijn regie en choreografie vaardigheden waren nodig bij het leiden van de repetities voor andere teamleden. De repetities waren geweldig omdat ik zo iedereen van hen zag ontwikkelen tijdens het seizoen. Het hoogseizoen was met 2500 mensen op de camping, erg druk bezet. Elke dag deden we shows voor 200 tot 400 gasten, dit gaf ons een enorme boost!

Het magische Franse drankje

Tijdens het laagseizoen waren mijn taken gevarieerder en deed ik ook mee in de mini club en mini disco. Naast de shows was mijn beste herinnering toen ik Flora speelde. Mijn collega Sven speelde toen Tipy. Het thema was de Uitvinders week. Samen hadden we besloten om een magisch drankje van melk en cola te maken… dit dronken we op voor de ogen van de kinderen. We moesten het laten lijken alsof het heel lekker was. We konden allebei niet meer stoppen met lachen!

Baguettes en croissantjes

Het grote verschil wat ik merkte in vergelijking met Ierland was dat de dagindeling van de camping gasten anders was. Op de camping begonnen ze de dag met een stokbrood en een croissantje, wellicht nog een krantje. Daarna gingen ze richting de mini club of zwembad. Het leven op de camping kwam wat later op gang. Dat was voor ons perfect omdat we zo om de dagindeling van de gasten heen konden repeteren. Wat ik merkte was dat als je een poging doet om een vreemde taal te spreken of de cultuur van het land te omarmen, dat dan de lokale bevolking en vakantiegangers in eerste instantie verbaasd zijn, maar het daarna des te meer waarderen!