Tim is kok in België. Soms wel 400 maaltijden op een dag!

Tim, kok Parc La Clusure België
27 oktober 2016 BelgiëHoreca

Ik werk al verschillende jaren in het buitenland dus ik ben gewend om me snel aan te passen. Ik stond afgelopen seizoen in de keuken op een vakantiepark in België. Samen met een andere collega kok en verschillende studenten bereidde ik de maaltijden voor de lunch en het à la carte restaurant. In het voor- en naseizoen bereidde ik ook de personeelsmaaltijden.

Al snel 300 tot 400 maaltijden per dag!

Dagelijks koken voor het lunchcafé, het restaurant én het eten voor het personeel bereiden. Dat kwam al snel op 300 tot 400 maaltijden per dag. Erg druk! We keken soms erg uit naar het koude biertje na werktijd. Wat zeker aangenaam was dat de eigenaren het heel belangrijk vonden dat we na het werk wel de tijd hadden om samen een biertje te drinken en zo konden ontspannen na een drukke dag.

Op mijn vrije dag? Mijn caravan schoonmaken, inkopen doen, relaxen en af en toe eens uit eten met collega’s. Rustig werd het pas midden september toen het op de camping ook heel rustig werd. Ik raad iedereen in mijn omgeving al jaren aan om een tijd in het buitenland te verblijven. Je leert veel over jezelf omdat je ver van huis bent en je snel heel zelfstandig wordt. Je komt in een omgeving terecht met allemaal mensen die net als jezelf een leuke tijd willen beleven!

Elke omgeving is telkens weer anders maar wees vooral jezelf! Onthou dat je bent uitgekozen omdat de mensen waarvoor je gaat werken bepaalde kwaliteiten in je zien. Laat je kwaliteiten dan ook zien en zo kan jij jezelf ook verder ontplooien!

Een leuke anekdote was dat ik op de camping heel toevallig een oud klasgenoot van 20 jaar geleden tegenkwam die er op vakantie was met zijn familie en vrienden. Hij was voor ik hem had gezien al een paar keer komen eten en ze vonden het allemaal heel lekker wat natuurlijk leuk is om te horen.