Tolk, showmaster en wandelend informatiepunt in één. Yari vertelt!

18 oktober 2016 AnimatieFrankrijk

De selectieprocedure is snel verlopen. In eerste instantie had European Leisure Support geen passende baan voor mij beschikbaar in verband met beperkte talenkennis maar last-minute kwam er toch een vacature beschikbaar die bij mijn profiel pastte. Het ging allemaal heel snel, maar gelukkig ben ik nog een dag op kantoor uitgenodigd om mij persoonlijk voor te bereiden op mijn vertrek.

Een fantastische familiare sfeer!

Mijn werkzaamheden waren heel divers. Mijn functietitel was kinderanimator maar in de werkelijkheid fungeerde ik ook als tolk, showmaster, een wandelend informatiepunt voor gasten, als nachtwacht en sprong ik bij in de keuken. Dit kan lastig zijn omdat je zelf al een vol programma hebt, maar omdat er een fantastische familiesfeer hing op de camping was ik bereid om snel een handje te helpen als dat nodig was. Met je collega’s moet je het namelijk het hele seizoen doen.

Ik voelde me soms een échte schoolmeester

‘s Ochtends bij het ontbijt dronk ik altijd een kop koffie en las ik de krant. Daarna ging ik aan de slag, samen met mijn Franse collega de miniclub voorbereiden. Wij hadden de mini-club opgedeeld op taal met een Nederlandse en Franse groep, maar we deden ook veel samen. We speelde heel veel spelletjes en probeerde de kinderen ook altijd iets bij te leren. Zo leerde we Nederlandse woordjes en Franse kindjes en andersom. Af en toe voelde ik me dan ook een echte schoolmeester! Daarna mocht ik even pauze houden en dat deed ik dan  vaak in het zwembad.

Na de pauze ging ik gauw naar de middag activiteit. Deze vond door de hitte in de Franse bergen vaak plaats in het zwembad. Hier deden we bijvoorbeeld waterpolo of gingen we van de glijbaan met alle kindjes. Daarna ging ik met het golfkarretje over de camping om andere activiteiten te promoten en zo kwam ik dan weer in contact met de gasten. Heel gezellig, gasten vroegen bijvoorbeeld hoe ik hier terechtkwam. Het contact met de gasten is zó leuk! In de avond deden we vaak de minidisco, soms nog een show en daarna was ik lekker vrij!

Als ik vrij was maakte ik een uitje. Ik heb dorpjes bezocht, maar ik heb ook gecannyoningt en gekanood door de woeste rivieren. Je wil tenslotte wel iets zien van de omgeving. Aan het einde van de dag ging ik iets drinken met collega’s.

Tip van Yari!

Mijn tip? Blijf altijd dicht bij jezelf, investeer in je team en maak er wat van. Als je later weer thuis bent ga je het ontzettend missen en kan je spijt krijgen van dingen die je niet hebt gedaan.

Autosleutel kwijt…De kids zoeken mee!

Ik was mijn autosleutel kwijt geraakt en toen heb ik alle kinderen van de miniclub ingeschakelt om te helpen zoeken en toen waren er uiteindelijk wel 30 kinderen op de been om mij te helpen!!