Ylva over blunders en kids die kappertje spelen

Ylva animatiestage Frankrijk
28 oktober 2016 AnimatieFrankrijkStage

Animatiestage in de Franse Dordogne

Dit jaar heb ik voor de tweede keer stage gelopen op een Iris Parc camping. Dit jaar was nog leuker dan vorig jaar omdat ik nog meer animatie heb gedaan. Eigenlijk alleen maar! Bij het sollicitatiegesprek werd gevraagd wat mijn verwachtingen waren voor komend seizoen en werd er teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Zo kon ik vertellen wat ik graag wilde leren in mijn animatiestage dit jaar.

Ik heb uiteindelijk 16 weken mogen knallen in de animatie! Ik deed de minidisco , meeleeftheater en de disco voor de tieners. Verder heb ik veel shows gedaan, bijvoorbeeld Tarzan, Mama Mia, en de kidsshows. Het is echt fantastisch om animatie te doen in een groot team als wat ik had. Het is heel afwisselend en er gebeuren zoveel verschillende dingen. Elke dag is anders.

‘What a day!’

Een drukke dag begon uiteraard met een goed ontbijt. Dan hadden we om 10 uur miniclub met de kinderen tot 12 uur.  Om 12 uur hadden we een half uurtje pauze om om half 1 te gaan oefenen voor de shows. Om 3 uur hadden we camping Maxx tot 5 uur ( dit is voor de grotere kinderen ).  Vervolgens had ik pauze tot half 7. Om half 7 toverde ik mezelf om in het typetje Tipy om een meeleeftheater te doen en daarna de minidisco.

Ik vond het geweldig om Tipy te spelen! Ik kan er al mijn energie in kwijt en het is geweldig om de kinderen te zien genieten en plezier te zien maken. De kids geloven echt àlles wat Tipy zegt of doet. Na het meeleeftheater was ik meestal gesloopt. Maar om half 9 moest ik weer paraat staan voor de grote avondshow! Daarna was het echt bedtijd…

Als het rustig was waren we vooral bezig met voorbereiden en opruimen. Op het begin toen het nog elke dag rustig was deden we de miniclub zelfs in het restaurant.

Meer verantwoordelijkheid

Het grootste verschil met vorig jaar was dat ik dit jaar veel meer verantwoordelijkheid heb gekregen. Ik was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de miniclub en het meeleeftheater. Dat is niet makkelijk want je moet het echt zelf regelen. Maar het is me goed gelukt!

Mama mia, awkward blunder!

Tijdens de eerste Mama mia show was ik heel zenuwachtig of het allemaal wel goed zou gaan. Na alle voorbereidingen was het dan eindelijk zover en mochten we de show op het podium gaan uitvoeren. Het ging echt super goed! Alleen op het einde bij de buiging om het publiek te bedanken boog ik voorover; en je raad het al, ik scheurde uit mijn broek. Dit zorgde voor grote hilariteit bij mijn collega’s alleen vond ik het zelf iets minder leuk. Gelukkig kan ik er nu wel keihard om lachen.

Teamwork

We hadden echt een heel hecht team. Het team bestond uit 7 medewerkers, 5 stagiaires en 1 hoofdanimator. We konden echt op elkaar bouwen. Tijdens een seizoen heb je leuke momenten maar natuurlijk ook mindere momenten. Op deze momenten heb je je team echt nodig!! Het was ook een heel internationaal team, dit is ook heel leuk omdat iedereen zijn eigen verhalen meebrengt.

Het is sowieso echt fijn om internationale ervaring op te doen. Je wordt er heel zelfstandig van want je hebt geen ouders meer bij je die je helpen.

Lekker lui op een vrije dag

Mijn vrije dagen spendeerde ik vooral in mijn bed, of ik was aan het werk aan school (saai he?). Het was belangrijk om mijn rust te pakken tijdens de vrije dag. Natuurlijk heb ik ook veel van de omgeving gezien en zijn we naar de omliggende stadjes en dorpjes geweest. Een beetje cultuur hoort er natuurlijk bij.

Quatorze Juillet

14 juli, een nationale feestdag in Frankrijk was ook een hele grote feestdag op de camping. De hele camping was versierd en we hebben met het hele animatieteam een heel groot spel gedaan over het hele terrein! De kinderen vonden het super! Verder was het een hele drukke dag met veel activiteiten en een show. Natuurlijk hebben we in de avond wel met de collega’s naar het vuurwerk gekeken en wat gedronken met zijn allen !

Kinderen die kappertje spelen…

Ook een leuk verhaal: op een dag in de miniclub kwam er een kindje naar mij toe gehuppeld met iets in haar hand. Die was gesloten dus ik kon niet zien wat het was. Ik vroeg natuurlijk aan het kindje; ‘’joh, wat heb je in je handje?’’. Het kindje doet haar hand open en laat trots een mega pluk haar zien dat ze zojuist bij haarzelf had afgeknipt. Ik schoot volledig in de stress want hoe moest ik dit in vredesnaam gaan uitleggen aan de ouders. Het kindje daarentegen was er super trots op en vond het kei cool. Met lood in mijn schoenen heb ik het de ouders verteld. Die vonden het gelukkig niet heel erg.

Genieten!

Ik zou anderen als tip geven om vooral te genieten. Geniet ervan en probeer veel nieuwe dingen, niet alles zal meteen een succes zijn maar je leert er wel heel veel van!