Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Wie weet vind je hieronder het antwoord al. Heb je een andere vraag of kom je er nog niet helemaal uit? Neem gerust contact op met ons! Dat kan via e-mail, Facebook of chat. Gewoon even bellen kan natuurlijk ook! Onze contactinformatie vind je hier.

Hoe oud moet ik zijn om in het buitenland te kunnen werken?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om via ons in het buitenland te kunnen werken, dit heeft te maken met de wetgeving in de verschillende landen. Als je stage gaat lopen en je school een stageovereenkomst verstrekt, is het in sommige gevallen mogelijk om als 16- of 17 jarige naar het buitenland te gaan.

Kan ik ook samen met een vriend(in) werken?

Je kunt altijd aangeven dat je graag samen met een vriend(in) wil gaan werken. We kunnen je echter niet garanderen dat het lukt om jullie samen op dezelfde locatie te plaatsen. Dat hangt af van de vacatures en de mogelijkheden ter plaatse. De grootste kans op jouw perfecte baan, heb je wanneer je ook alleen in aanmerking wil komen voor een baan. Des te flexibeler je daarin bent, des te meer mogelijkheden hebben we voor je. Dit betekent natuurlijk niet dat je ook altijd alleen gaat werken. Je hebt altijd collega’s ter plaatse, lokale collega’s of collega’s via European Leisure Jobs.

In wat voor accommodatie verblijf ik?

De accommodatie verschilt per locatie. Jouw werkgever zorgt voor een goede slaapplek. Verschillende opties zijn: een grote ingerichte bungalowtent, een kamer of een mobil-home. Houdt er rekening mee dat je je accommodatie of de sanitaire voorzieningen vaak zal delen met een of meerdere collega’s. Zodra we je een baan aanbieden, krijg je ook meer details over jouw verblijfsaccommodatie.

Wat ga ik verdienen?

Het salaris varieert per land, functie en bedrijf. Het is dus lastig om een algemene indicatie te geven. Zodra je een baan aangeboden krijgt, weet je precies wat je gaat verdienen. Uiteraard kunnen we je in het sollicitatiegesprek soms ook al meer vertellen over de verdiensten.

Hoe lang moet ik beschikbaar zijn?

In de vacatureteksten wordt de periode van de functie aangegeven. Soms kan hier wat van afgeweken worden, heb je daar vragen over, neem dan even contact met ons op. Voor onze zomerbanen geldt over het algemeen dat je ongeveer 8 weken beschikbaar moet zijn in het hoogseizoen: de maanden juli en augustus. Op een aantal locaties is het mogelijk om korter te werken. Op veel locaties kun je juist ook voor een langere periode aan de slag.

Kan ik tussendoor naar huis?

Wanneer je via ons in het buitenland werkt kun je in principe alleen bij noodgevallen naar huis, zoals bij een ziekenhuisopname of ongeval van een familielid. Wil je om een andere reden tussendoor naar huis, dan is dat altijd in overleg met ons en je werkgever ter plaatse.

Krijg ik maaltijden ter plaatse?

Sommige werkgevers verzorgen maaltijden, dagelijks of op jouw werkdagen. Anderen verstrekken een kleine maaltijdvergoeding of laten je mee eten in het restaurant. Op de meeste locaties moet je echter zelf voor je maaltijden zorgen. Er is dan altijd een kookgelegenheid aanwezig. Bijvoorbeeld in je accommodatie of als centrale faciliteit voor alle medewerkers. Hoe het bij jouw werkgever geregeld is, hoor je van ons zodra we je een voorstel doen voor een baan of stageplaats.

Hoe wordt mijn reis geregeld?

Voor vertrek ontvang je van ons uiteraard de adresgegevens van jouw werklocatie en het maximale bedrag van de tegemoetkoming in je reiskosten. Je regelt zelf de reis naar jouw bestemming. Natuurlijk kunnen we je helpen als je er zelf niet uitkomt. We raden aan om altijd eerst contact op te nemen met je werkgever, voor je de reis boekt. In veel gevallen hebben ze nuttige tips voor het openbaar vervoer of kunnen ze je zelfs ergens ophalen. Op eigen gelegenheid met de auto reizen kan natuurlijk ook.

Wordt mijn reis voor het sollicitatiegesprek vergoed?

De reiskosten voor het sollicitatiegesprek zijn voor je eigen rekening. Wanneer je voor ons gaat werken, ontvang je wel een tegemoetkoming voor bijvoorbeeld je reiskosten van- en naar je werkbestemming.