Animatie tips: Avondshows voor alle leeftijden

5 augustus 2019 AnimatieArtikelenErvaringenGeen categorieInterviewsSolliciterenTrainingen

Hallo! Mijn naam is Eva. De afgelopen jaren heb ik zowel als Animator en als Hoofdanimator gewerkt op verschillende grote en kleine campings. Via deze weg wil ik mijn ervaringen delen, zodat jullie allemaal weten wat je kunt verwachten en kunt genieten van de allerleukste zomerbaan ooit. In mijn vorige blogs heb ik jullie verteld hoe je het beste animatieprogramma maakt, hoe je de allerleukste Miniclub en Minidisco organiseert, inspiratie gedeeld voor middagactiviteiten en waar je op moet letten bij sporttoernooien. Deze week vertel ik jullie alles over avondshows voor alle leeftijden!

Denk aan de afwisseling

Voor het avondprogramma probeer je de hele week een afwisselend programma neer te zetten. Gasten vinden het leuk om zelf iets uit te voeren tijdens een avondprogramma, maar ze vinden het ook leuk om lekker te zitten met een drankje en te kijken naar een show. Zorg dat je hier een goede afwisseling in vindt.

Zeker op kleine campings kan het voorkomen dat de eigenaren al jaren op dezelfde avonden een bepaalde activiteit houden. Vooral de karaoke en bingo zijn bekende populaire activiteiten. Check altijd eerst bij je baas of er activiteiten zijn waar je rekening mee moet houden. Plan je eigen activiteiten hieromheen.

Promoot je activiteit

Bij avondactiviteiten is de promotie van groot belang. Als je niet genoeg promoot, kan het zijn dat je te weinig publiek hebt bij je activiteit. Na elke andere activiteit op de dag benoem je wat je die avond gaat doen en probeer je gasten aan te sporen om de activiteit bij te wonen.

In de Entertainment database vind je verschillende avondactiviteiten! Iedere camping is anders, dus denk niet te snel dat een bepaalde activiteit in de database niet geschikt is. Vaak kun je door wat kleine dingetjes aan te passen, de show ook interessant maken voor jouw camping. Gebruik vooral je eigen creativiteit!

Tips voor avondshows

Ben je slechts met twee of drie animatoren op een camping dan wordt het lastig om een show te organiseren waarin je zelf speelt. Wat je wel kan doen, is de kinderen een show aanleren. Gebruik hier vooral veel muziek voor, zodat er niet al teveel tekst nodig is. Zo houd je de show ook internationaal. Let op: kinderen moeten een show veel oefenen! Zeker jonge kinderen. Trek dus genoeg tijd uit voor het oefenen van de show. Bijvoorbeeld een week lang elke middag.

Talentshow

Een talentshow is ook leuk om te organiseren. De hele week kunnen mensen zich hiervoor inschrijven bij de receptie. Zorg dat je hier een blaadje hebt liggen. Oefen van tevoren wel altijd even met de kinderen wat ze gaan doen. Laat de kinderen bijvoorbeeld in de Miniclub attributen voor hun act knutselen. Doen er een aantal meiden een dansje? Maak dan leuke rokjes van crêpepapier voor ze. Je kunt de kinderen ook schminken voor de talentshow! Tijdens de show hoef je zelf niet heel veel te doen. Je kan tussendoor presenteren. Doe dit wel in een leuke vorm!

Bingo

Zeker in Frankrijk is de bingo erg populair. Veel campings hebben hier materiaal voor. Soms wordt er een extern bedrijf uitgenodigd om dit te organiseren, maar je kan het ook altijd zelf doen. Probeer deze activiteit standaard in je programma te stoppen en noem alle cijfers in de talen Nederlands, Engels en Frans/Duits. Overleg met de camping welke cadeaus je mag aanbieden.

Grote familiespellen

Je zou in de avonden ook grotere familiespellen kunnen doen. Een Crazy 88 werkt altijd goed. Zorg wel dat je dit op tijd doet: in het donker is dit een lastiger spel. Een casino avond is ook leuk, hier moet je dan wel materiaal voor hebben. Inventariseer dus goed wat de camping allemaal op voorraad heeft en baseer hier je eigen leuke avondspellen op.

Dit waren al mijn tips voor deze zomer. Hopelijk hebben jullie er iets aan gehad. Heel veel succes en plezier nog allemaal!

Over de auteur: Eva heeft al drie zomers voor European Leisure Jobs gewerkt als Animator en Hoofdanimator. Doordat ze op zowel grote als kleine campings heeft gewerkt, weet ze precies wat je kunt verwachten. Deze ervaringen deelt ze graag door middel van blogs als deze.