Animatietraining: de Ins en Outs

Campingtainment training
26 oktober 2016 AnimatieArtikelenErvaringenGeen categorieInterviewsSolliciterenTrainingen

Samen met haar collega’s van Campingtainment verzorgt Lisanne de trainingen voor de animatoren. Hiervoor wordt er een week op locatie getraind. Training? Noem het maar een bootcamp. na afloop zijn alle deelnemers volleerde topentertainers. Klaar om hun camping te veroveren! Lisanne geeft je een inkijkje bij de trainingsweek.

‘Alle onderdelen van het animatieprogramma komen aan bod. De hoofdanimatoren krijgen een aparte instructie, daarna volgende de andere animatoren. De eerste dag? Dat is een theoriedag. In het begin is iedereen nog fris en fruitig, dat is het juiste moment om veel informatie te verwerken. Klinkt saai, maar dat is het zeker niet!

De volgende dagen volgt het praktijkwerk. Mini-discodansjes, theater workshops, sport en spel oefeningen. De deelnemers moeten ook een eigen show bedenken én uitvoeren. We kijken dan of ze goed kunnen improviseren. ’s Avonds doen we altijd theater en shows. Op vrijdag duiken we het zwembad in: aerobics time. Na de middag is de training klaar en mag iedereen weer naar huis.’

Shoppen

‘Het allerleukste moment van de training? Dat vind ik het dansen én de avonden wanneer we het podium beklimmen voor de shows. Mijn favoriete minidisco liedje is Shoppen. Een liedje over een kindje dat helemaal niet van winkelen houdt. Ik ben zelfs wel eens gebeld door een moeder die de campingkids-cd in huis had. Telkens als ze naar de winkel gingen, zongen haar kinderen uit volle borst Shoppen haha!

Ja, sommige trainingen zijn écht uniek. Zoals die keer in een vakantieperiode. Op de camping waren heel veel kinderen. Toen ze ons bezig zagen, wilden ze meedoen. Dat was echt top. Een live training met je eigen doelgroep? Dat is voor de animatoren de ideale manier om te oefenen. Zo ervaren ze de praktijk op een bijzondere manier.

Voor de training is iedereen nog wat terughoudend. Maar al snel merk je dat de groep steeds hechter wordt. Uiteindelijk zie je dat er een écht team ontstaat. Er worden telefoonnummers uitgewisseld, facebookvrienden toegevoegd. Alles om contact te houden. Dat is geweldig om te zien!