Campinghost Marrit: Hoe het nieuwe seizoen begint…

Domaine du Couriou
30 april 2019 AnimatieArtikelenErvaringenGeen categorieInterviewsSolliciterenTrainingen

“Vorig jaar heb je voor Vacansoleil gewerkt en je hebt aangegeven opnieuw aan de slag te willen in 2019. Hierbij stuur ik je ons voorstel voor een camping waarvan wij denken dat deze zeer goed bij je past. De camping heet Lac de la Liez en ligt in de Champagnestreek. Het is een nieuwe samenwerkingspartner voor Vacansoleil. Gezien hoe jij het afgelopen jaar hebt gepresteerd, zijn wij ervan overtuigd dat jij de geschikte persoon bent om deze samenwerking op te starten.”

Het zijn de eerste regels van een mailtje dat ik half november van mijn werkgever ontvang. Anderhalve maand thuis van mijn eerste avontuur, enigszins weer gewend en dan deze eerste regels mogen ontvangen. Het maakt mij erg blij. Hoewel het nog maanden duurt voordat ik weer weg mag, zijn de eerste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer in volle gang bij mijn werkgever: campings toewijzen aan de terugkerende Campinghosts.

Nieuwe thuisbasis

Ik vind het een groot compliment dat ik na mijn eerste jaar als broekie van een Campinghost de samenwerking met een nieuwe partner van Vacansoleil mag opstarten. Dan heb ik het toch ergens wel goed gedaan in mijn eerste jaar!

Ik ga er over nadenken. Niet zo zeer over die nieuwe samenwerking, want dat is op zich prima, maar meer over dat ze mij nog niet de garantie kunnen geven dat ik komend seizoen een mobilhome als leefaccommodatie krijg. Ik sta open voor veel dingen en er kan altijd gepraat worden, maar de enige “eis” die ik heb, is het hebben van een mobilhome als leefaccommodatie.

Terwijl ik aan het nadenken ben, vraag ik of ze nog andere campings beschikbaar hebben. Ik krijg een antwoord: een grote camping aan de kust…. Tja, ik heb ze maar even direct duidelijk gemaakt dat je mij als “berggeit” niet aan de kust moet plaatsen. Dat gaat het niet worden.

Duivels dilemma

Dus ga ik verder met nadenken en terwijl ik dat doe, komt uit het niets een telefoontje uit Eindhoven. “Marrit, als ik zeg Domaine du Couriou, wat zeg jij dan?” Ik denk huh…”Huh, die heb ik als eerste keus camping opgegeven”, zeg ik. “Ja, precies die is vrijgekomen.” Okee, dilemma erbij. Het wordt een weegschaalkwestie. Nieuwe camping opstarten of naar mijn geliefde bergen?

Omdat ik er niet uitkom, leg ik het voor aan mijn International Team Manager (ITM). Ik ontvang een duidelijk advies: “Kies de camping die een grote glimlach op je gezicht tovert. Die wordt het, kleine details zijn bijzaak. Niet meer achterom kijken en er volledig voor gaan.” Ik had geen beter advies kunnen krijgen, het heeft mij over de streep getrokken. Mijn tweede avontuur als Campinghost gaat plaatsvinden op Domaine du Couriou in de Drôme.

Nieuwe ervaringen

Weken verstrijken, de maand december gaat voorbij en in januari vraag ik aan mijn werkgever of het misschien mogelijk is om dit seizoen ook nog met een montageteam mee te gaan. Hun reactie laat even op zich wachten en als ik er na een tijdje opnieuw naar vraag komt binnen een paar dagen het, voor mij niet positieve, antwoord. Alhoewel ik de opgegeven reden enigszins kon begrijpen, was ik toch teleurgesteld. Ik laat het een tijdje bezinken, probeer er een positieve draai aan te geven en zet er een streep onder. Het zal vast ergens goed voor zijn waarom ze me nu niet mee laten gaan.

In februari sta ik, als “ambassadeur” van mijn werkgever, samen met een collega van kantoor een dagje op de Emigratiebeurs om potentiële werknemers voor het nieuwe seizoen te werven; Campinghosts, Receptionisten, Animatoren, en jawel ook nog montage medewerkers. We hebben gekletst, gelachen, lekker gegeten en leuke gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten. Maar we waren vooral dé aankleding van die enorme stand die onze werkgever toegewezen had gekregen.

De voorbereiding voor het nieuwe seizoen laat nog even op zich wachten. Daar waar ik vorig jaar al heel vroeg begon met het inlezen en uitpluizen van activiteiten in de omgeving, laat ik het nu op zijn beloop. Is dat dan de ervaring die ik inmiddels heb? Wetende dat het inlezen e.d. wel komt voordat ik uiteindelijk vertrek naar mijn camping? Dagen gaan voorbij en ik werk inmiddels tijdelijk bij een scholengemeenschap via een uitzendbureau. Voor even is dat prima werk om te doen. Lekker sjouwen door de hele school om diverse archieven op orde te brengen. Ik heb mij wel goed vermaakt daar. Nieuwe mensen leren kennen, mooie gesprekken mogen voeren en uiteraard ook veel gelachen.

Even schrikken

Domaine du CouriouLachen deed ik even niet toen ik een appje kreeg van mijn ITM en ze me vertelde dat ze dit seizoen mijn ITM niet meer was. “What the f***?”, dacht ik. Dat was niet helemaal de “afspraak” die we hadden, toch? Ondanks het feit dat ik inmiddels wel weet dat het niet het einde van de wereld is, heb ik er wel slecht van geslapen. Uiteraard weet ik dat er in elk bedrijf goede mensen komen en goede mensen gaan. Deze had van mij echter nog even niet mogen gaan. Niet in mijn tweede seizoen.

Er is een nieuwe (oude bekende voor Vacansoleil) ITM aangesteld. Inmiddels weet ik dat zij, met haar montageteam, het fantastische, nog groter geworden, gebied aan het ontdekken is. Nu ik weet dat zij met dezelfde passie en enthousiasme mij zal ondersteunen en mijn aanspreekpunt zal zijn, weet ik ook dat het wel goed gaat komen. Maar ik weet ook dat deze verandering best nog wel even een dingetje gaat worden voor mij in de opbouwfase.

Verwachtingen

Halverwege maart ga ik naar de trainingsdag in Eindhoven. Het voelt goed om er te zijn. Het is fijn om je mede-collega’s te mogen ontmoeten en met hen ervaringen te mogen delen. Het is een prima training, toch merk ik wel enige gelatenheid bij mij. Het is allemaal leuk hoor wat ze vertellen, maar die 26 tenten zijn straks wel mijn toko. Ik zal mij aan de regels, procedures, nieuwe veranderingen en de strengere wetgeving van Frankrijk gaan houden… Maar die 26 tenten blijven mijn toko.

En zo sta ik weer aan het begin van een nieuw seizoen als Campinghost. Achter de schermen worden in het winterseizoen de voorbereidingen voor dit nieuwe seizoen getroffen en worden wij op de hoogte gebracht wat ons in het nieuwe seizoen aan veranderingen te wachten staat.

1000% genieten

Mijn tweede seizoen. Het seizoen waarin ik het allemaal anders ga doen dan in mijn eerste. Waar de ervaring nu een rol gaat spelen. Waarin ik nieuwe zakelijke en persoonlijke doelen heb gesteld, waar ik naast het werk, ook huiswerk te doen heb. Een nieuw seizoen waar ik weer zal vallen en opstaan, waar de lach en de traan ook niet zullen ontbreken, maar zeker ook een nieuw seizoen waar ik weer 1000% van zal gaan genieten.

Het tweede seizoen in een nieuw jasje. Meer verhaal, meer gevoel, confrontatie, intimiteit en meer ervaring. Een openbaar reisdagboek over mijn tweede seizoen als Campinghost. Ik en mijn toekomstplannen samen verder dromen in de Drôme.

Ik heb er zin in!

Geschreven door: Marrit Jongbloed (https://the-explorer.nl)

 

Marrit Jongbloed