Skip to content

Receptionist - 2023

Nederland, Zeeland, Diverse landen in EuropaReceptie

Functieomschrijving

Ben jij onze nieuwe Receptionist?

Vakantie! Dat is Vacansoleil. Met meer dan 500 campings in bijna heel Europa is onze naam je vast niet onbekend. Wij bieden voor ieder wat wils: van grote tot kleine campings en van bungalows, safaritenten en mobile homes tot glampings en staanplaatsen. Ook in onze faciliteiten en omgeving zijn we veelzijdig. Je vindt bij ons animatie en zwembaden. Outdooractiviteiten en wellness. Cultuur en natuur. Attractieparken en fietsroutes. Alles om aan te sluiten bij onze mission statement: iedereen de tijd van zijn leven! Is dit ook jouw missie? En zit hospitality in jouw bloed? Lees dan snel verder!


Jouw dag als receptionist

Het is 09.00 ’s ochtends en je wordt wakker door fluitende vogels en een warme zon die schijnt door de ramen van je mobile home. Je eerste shift vandaag is van 10.00 tot 14.00 en het belooft een drukke dag te worden! Na de opening van de receptie staan de eerste gasten al klaar voor hun check-out. Jij vraagt natuurlijk hoe hun vakantie is verlopen en wenst ze een goede reis toe. Hopelijk tot volgend jaar!


Campinggasten blij maken, dat doe je maar al te graag! Om ze te enthousiasmeren over de campingactiviteiten hang je het animatieprogramma van vandaag op. Ook beheer je boekingen in het reserveringssysteem en help je ondertussen gasten die vragen hebben over bijvoorbeeld geboekte excursies. En niet te vergeten: je vraagt je collega van de technische dienst om langs te gaan bij de familie de Vries op nummer 31, om te kijken naar hun problemen met de airco. Alles voor een fijn verblijf voor onze gasten.


Na je lunchpauze druppelen de eerste nieuwe gasten weer binnen. Bij jou kunnen ze een warm welkom verwachten. Je vertelt ze alles over de camping en de omgeving, geeft ze hun sleutel en slagboompasje en legt ze met behulp van de campingplattegrond uit hoe ze bij hun mobile home kunnen komen. Je reserveert alvast een plekje voor ze in het restaurant van de camping. Hebben ze vragen of problemen? Dan ben jij één en al oor en doe jij er alles aan om ze op te lossen!


Na je werk of op je vrije dag ga je er graag op uit om de omgeving te verkennen, zodat jij later die week in 3 talen weet te vertellen waar de lekkerste restaurantjes met de mooiste uitzichten liggen!


Wij doen er alles aan om de perfecte campingmatch te maken. We willen daarom graag weten waar jouw talenten en wensen liggen en welke talen je spreekt. Vertel ons deze vooral!


Hoe ziet het seizoen eruit?

Een camping kent een voor-, hoog-, en naseizoen. Afhankelijk van je startdatum en einddatum kan je het volgende verwachten:

In het voorseizoen doe je de voorbereidingen voor het hoogseizoen. Je maakt planningen, welkomstmappen, checkt of de accommodaties gereed zijn en zorgt dat de linnenpakketten en babypakketten klaarliggen. Je neemt de telefoon aan en raakt wegwijs in het reserveringssysteem van de camping. Je stelt arrangementen samen met recreatiebedrijven en restaurants in de omgeving. Zo kan je straks zelf het beste advies geven.


Het hoogseizoen is het drukste seizoen. Voornamelijk de maanden juli en augustus zijn druk, maar ook op de feestdagen in het voorseizoen kan de drukte flink oplopen. Je maakt in deze periode lange dagen. Je helpt gasten met het in- en uitchecken, zorgt dat de accommodaties gereed zijn voor de arriverende gasten, je beantwoordt vragen en behandeld klachten, je laat technische problemen verhelpen… Kortom: je bent een bezige bij en zorgt dat de campinggasten volledig ontzorgd worden en kunnen genieten van hun vakantie!


In het naseizoen vind je vooral senioren en gezinnen met jonge kinderen op de camping. Het aantal gasten mag dan wel afnemen, maar er is nog genoeg te doen. Van administratie bijwerken en voorraad checken tot het winterklaar maken van de accommodaties: de camping draait door.


Vereisten

Wat verwachten we van jou?

 • Hospitality is your middle name! Je bent sociaal, flexibel, vriendelijk, representatief, behulpzaam, geduldig, gastgericht en leergierig;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Overige talen zijn een pré;
 • Als je gastgerichte werkervaring of ervaring met receptiewerk hebt is dat een pré;
 • Je bent beschikbaar tussen april en september (we hebben ook een aantal opties voor langere of kortere duur).


Wat krijg je ervoor terug?

 • Uiteraard salaris. De hoogte is afhankelijk van leeftijd en functie;
 • Je gaat werken op één van onze topcampings in Nederland of de rest van Europa;
 • Je verblijft in een bungalowtent of mobile home. Deze deel je vaak gezellig met één of meerdere collega’s;
 • Kookgelegenheid;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor je gemaakte reiskosten;
 • Wekelijks heb je 1,5 dag vrij om te genieten van de vakantie-omgeving;
 • Vooraf aan je vertrek krijg je een (online) training voor optimale voorbereiding;

En verder: non-stop vakantiegevoel, een mooie werkomgeving, vrienden voor het leven en je talenkennis gaat als een trein!


Ben jij klaar voor dit avontuur? En past deze vacature jou? Solliciteer dan snel bij European Leisure Jobs via onderstaande button of neem contact op via 040-844 77 48. Je zal er geen spijt van krijgen!

Meer weten?

Heb jij vragen over deze vacature of wil jij meer weten over werken bij Vacansoleil? Onze recruiters vertellen je graag meer!

Roze Nieuwenhuis

Coördinator Recruitment

Rnieuwenhuis@vacansoleil.com

Maud van Otten

Internationaal Recruiter

MvOtten@vacansoleil.com

Nandita Eldermans

Internationaal Recruiter

Neldermans@vacansoleil.com