Receptie Vacatures

Receptie vacatures in het buitenland of in Nederland

Receptie vacatures

Ben jij een receptionist(e) of front office medewerker op zoek naar receptie vacatures? Welkom bij European Leisure Jobs! Hier vind je een groot aanbod aan receptie vacatures in 16 Europese landen. Je hebt meerdere opties als het aankomt op receptie werk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende traditionele receptie medewerker en front officemedewerker vacatures. Daarnaast zijn we echter ook op zoek naar medewerkers voor tijdelijk receptie werk. Het is helemaal aan jou!

Benieuwd naar de vacatures? Ontdek alle receptie vacatures!

Weet je niet precies wat je moet verwachten van deze vacatures? Dan geven we je graag een voorbeeld. Hieronder lees je hoe het leven van een receptie medewerker op een vakantiepark in Frankrijk is. Waarom een vakantiepark? Omdat we daar de meeste vacatures hebben.

Een dag uit het leven van een receptionist(e):

Het is zaterdagavond 18.00 uur. De receptie stroomt vol met gasten die een lange reis achter de rug hebben. Geroezemoes in verschillende talen. Voor je balie staat al een flinke rij. De nieuwe gasten willen zo snel mogelijk inchecken. Dit is jouw moment. Tijd om hun vakantie goed van start te laten gaan!

Inchecken, vragen beantwoorden, sleutels overdragen. Jij en je je collega’s werken vlot door. Alle gasten worden goed geholpen. En altijd met een lach. Met jouw vriendelijkheid tover je óók een glimlach op de gezichten van je nieuwe gasten. Zó voelt gastvrijheid. Zó voelt een warm welkom.

Tussendoor gaat de telefoon: ‘Er is geen water in huisje 210, maar de gasten zijn er bijna’. Je belt de technische dienst. Wordt meteen opgelost. Twee uur later sluiten jullie de receptie af. Een hectische dag. Tientallen nieuwe aankomsten. Maar niemand hoefde lang te wachten! Dát voelt goed.

Vacatures voor elke receptionist

Liever niet werken als full-time receptionist(e)? Geen zorgen, veel van de banen op onze website zijn juist tijdelijke receptionist(e) vacatures. Ideaal voor als je op zoek bent naar een zomerbaan, seizoensbaan of stage. De verantwoordelijkheden voor tijdelijke receptionisten zijn bijna hetzelfde als die van full-time receptie medewerkers. Wil je graag weten wat die werkzaamheden zijn? Bekijk dan deze omschrijving!

receptie vacatures receptionistAls receptie medewerker ben je het aanspreekpunt voor alle gasten. Die o zo belangrijke allereerste indruk? Jouw taak! Bij aankomst en vertrek, tijdens hun verblijf, jij staat altijd voor de gasten klaar. Je werkt met gasten (én collega’s) uit allerlei landen. Vreemde talen? Leuk! Je switcht moeiteloos tussen Engels en Frans. Of van Duits naar Italiaans. Belangrijk: jij bent zéér servicegericht. Je zet graag een extra stap voor je gasten. Inderdaad, receptie werk is uitdagend.

Gelukkig sta jij stevig in je schoenen! Je bent een geboren multitasker. Naast het contact met gasten aan de balie, beantwoord je e-mails en telefoontjes. Tussendoor duik je in de administratie. Je coördineert de reserveringen, verzorgt een optimale verdeling over de beschikbare kamers of accommodaties. Jij werkt nauwkeurig, kan goed plannen en weet altijd het overzicht te bewaren.

Front office medewerker en meer

Benieuwd wat voor front office vacatures er allemaal zijn? Receptie medewerker, front office medewerker, front office stages, front office manager… Noem maar op! Maar je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag als informatie- of verkoopmedewerker. Dan voorzie je gasten van toeristische informatie of help je ze met het vinden van de juiste excursies en/of activiteiten.

Receptie vacatures front office medewerkerDe voordelen van receptie werk

Je werkt in een internationale omgeving. Bij uitstek dé plek om je talenkennis te verbeteren. Je leert snel schakelen tussen verschillende talen en taken, en je leert je hoofd koel te houden in uitdagende omstandigheden. Maar het allerbeste? Jouw gasten zijn in vakantiestemming! Ha, dat zorgt voor een vrolijk sfeertje op de werkvloer. En hey, na je werk plons je lekker zelf in het zwembad en is het terras altijd dichtbij!