Receptie Vacatures

Ben jij die glimlach aan de receptie?

Zaterdagavond 18.00 uur. De receptie stroomt vol met gasten die een lange reis achter de rug hebben. Geroezemoes in verschillende talen. Voor je balie staat een pittige rij. Vakantiegangers die zo snel mogelijk willen inchecken. Dit is jouw moment. Hun vakantie begint nú!

Inchecken, vragen beantwoorden, sleutels overdragen. Jij en je je collega’s werken vlot door. Iedereen wordt goed geholpen. En altijd met een lach. Met jouw vriendelijkheid tover je óók een glimlach op de gezichten van je nieuwe gasten. Zó voelt gastvrijheid. Zó voelt een warm welkom.

Tussendoor gaat de telefoon: ‘Er is geen water in 210, maar de gasten zijn er bijna’. Je belt de technische dienst. Wordt meteen opgelost. Twee uur later sluiten jullie de receptie af. Een hectische dag. Tientallen nieuwe aankomsten. Maar niemand hoefde lang te wachten! Dát voelt goed.

Wat doe je zoal?

Als receptiemedewerker ben je het aanspreekpunt voor alle gasten. Die o zo belangrijke allereerste indruk? Jouw taak! Bij aankomst en vertrek, tijdens hun verblijf, jij staat altijd voor de gasten klaar. Je werkt met gasten (én collega’s) uit allerlei landen. Vreemde talen? Leuk! Je switcht moeiteloos over van Engels naar Frans. Of van Duits naar Italiaans. Belangrijk: jij bent zéér servicegericht. Je zet graag een extra stap voor je gasten. Inderdaad, pittige job.

Gelukkig sta jij stevig in je schoenen! Ben je een geboren multitasker. Naast het contact met gasten aan de balie, beantwoord je e-mails en telefoontjes. Tussendoor duik je in de administratie. Je coördineert de reserveringen, verzorgt een optimale verdeling over de beschikbare kamers of accommodaties. Jij werkt nauwkeurig, kan goed plannen en weet altijd het overzicht te bewaren.

004_photoshoot_campingjobs_fabulous_rwf_1700

Welke functies zijn er?

In de receptie kan je aan de slag als receptiemedewerker of receptiemanager. Maar ook als informatie- of verkoopmedewerker. Waarbij je gasten van toeristische informatie voorziet of excursies of activiteiten verkoopt.

Waarom werken bij de receptie?

Als receptiemedewerker ben je het gezicht van het bedrijf – voor een hotel, camping, vakantiepark, voor élk recreatiebedrijf. Maar je bent óók de spin in het web. Je helpt bestaande én nieuwe gasten. Je beantwoordt vragen én je bent de alarmcentrale bij problemen. Technische dienst, schoonmaakploeg, restaurantmanager: als het nodig is stuur jij je collega’s direct op pad.

receptie7350-kleinJe werkt in een internationale omgeving. Bij uitstek dé plek om je talenkennis te verbeteren. Je leert snel schakelen tussen verschillende taken, en hoe je je hoofd koel houdt in een lastige situatie. Maar het allerbeste? Jouw gasten zijn in vakantiestemming! Ha, dat zorgt voor een vrolijk sfeertje op de werkvloer.
En hey, na je werk plons je lekker zelf in het zwembad en is het terras altijd dichtbij!

Jouw droombaan?

Vind jij het geweldig om gasten een warm welkom te bezorgen? Is ‘service’ your middle name? En ben jij een duizendpoot die stevig in al z’n schoentjes staat?
Dan is de receptie jouw domein!